Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Friday, 29 November 2013

RUPANYA PENGANTIN MUDA 13TAHUN MANGSA ROGOL BAPA SAUDARA

Klik FotoMereka masing-masing berusia 13 dan 19 tahun ketika disatukan seperti pasangan yang lain pada November tahun lalu. Namun apa yang mereka impikan terhenti di tengah jalan. Mereka kini telah bercerai ekoran dakwaan bahawa remaja lelaki itu bersama dua rakannya telah merogol remaja perempuan terbabit, empat bulan sebelum tarikh perkahwinan mereka.


Nor Fazira Saad membuat laporan polis di balai polis Kulim pada 15 Julai tahun lalu, mendakwa dia dirogol oleh dua remaja diikuti rakan mereka iaitu bakal suaminya, Mohd Fahmi Mohamed Alias. Bapa Nor Fazira, Saad Mustafa, 44, pada Khamis berkata ibu bapa Fahmi sentiasa datang ke rumahnya merayu supaya menarik balik laporan polis tersebut dengan mengatakan hukuman 20 tahun dengan sebatan amat keterlaluan terhadap anak mereka.

“Mereka merayu kepada saya selama lima malam berturut-turut sehingga saya membuat keputusan untuk menarik balik laporan polis tersebut enam hari kemudian. Sebagai seorang bapa, saya memahami perasaan mereka yang prihatin terhadap anak mereka itu,” kata Saad. Saad juga berkata, dia hanya bersetuju anak perempuannya itu berkahwin dengan Mohd Fahmi kerana dia telah dirogol.

“Apabila saya menarik balik laporan itu, anggota polis bertugas bertanya kepada saya sama ada saya telah dibayar untuk berbuat demikian. “Saya bukan orang seperti itu. Ia seperti melacurkan anak perempuan saya sendiri,” katanya. Saad berkata, kedua-dua keluarga bersetuju mengatur perkahwinan selepas mendapat kebenaran daripada Mahkamah Syariah Kulim pada 7 November memandangkan anak perempuan saya masih dibawah umur.


Perkahwinan mereka diadakan di masjid Kampung Padang Cina, dekat rumah keluarga pengantin perempuan, 10 hari kemudian. Saad berkata keluarga Mohd Fahmi berjanji untuk membenarkan anak perempuannya meneruskan persekolahannya, tetapi sebaliknya berlaku. “Anak perempuan saya memberitahu niatnya untuk bercerai sekitar bulan Oktober lalu selepas dia tidak lagi tahan dengan sikap mertuanya itu,” katanya.

Saad mendakwa Nor Fazira sering ditampar dan dipukul malah tidak diberi makan, menyebabkan dia terpaksa berulang-alik dari Kulim ke Padang Serai, kira-kira 20km, setiap hari untuk menghantar makanan kepadanya. Menurutnya, Nor Fazira kini tinggal bersama saudara mereka di Kuala Lumpur.

1 comment:

  1. Title artikel ni bagi betul sikit bro.. kang tkpasal2 ko dpt dosa fitnah bapa pmpuan ni.. yg dikatakan rogol bkn bapa budak tu tp lelaki yg jd suami budka tu dgn 2 orang lagi konco2nya..

    ReplyDelete

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates