Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Saturday, 9 November 2013

Tahniah-Johan raja lawak tak pandang 50k sudah.

Tahniah diucapkan kepada Jep yang menjuarai program realiti, Super Spontan 2013 baru-baru ini sehingga berjaya menewaskan pesaing terdekatnya iaitu Johan.

Meskipun Johan mendapat tempat kedua, namun dia turut berjaya membawa pulang hadiah berupa trofi dan juga wang tunai sebanyak RM50,000. Amboi best nya jadi pelawak, menang dapat duit beribu-ribu kan?

Cakap pasal duit tu, Murai Batu ada dengar cerita kononnya Johan tidak mensia-siakan wang kemenangan itu untuk kepentingan dirinya sahaja. Sebaliknya, ada cerita yang Murai Batu dapat ni katanya Johan menderma sebahagian wang itu kepada sebuah rumah kebajikan orang tua yang terletak di Selangor.

Namun, dia membuat derma dan amal itu tanpa diketahui orang ramai kerana kebetulan dia ke rumah kebajikan itu adalah untuk menjalani penggambaran. Sebaik sahaja dia tahu dia akan ke rumah kebajikan itu dia sudah lebih awal mempersiapkan duit-duit itu di dalam sampul untuk diserahkan secara peribadi kepada setiap pengghuni di rumah kebajikan orang tua itu.

Orang-orang tua yang tinggal di rumah kebajikan itu dengarnya sangat gembira dengan kehadiran Johan. Malah selepas menerima sampul wang dari Johan itu orang-orang tua itu terharu dan mencium dan peluk Johan sambil mendoakan Johan supaya dimurahkan rezeki lagi. Sebahagian krew yang melihat situasi tersebut turut mengalirkan air mata.

Wah mulia sungguh hati Johan, dan pasti ramai tak tahu sebenarnya dia seorang yang dermawan dan pemurah. Patutlah rezekinya bertambah murah. Murai Batu harap lebih ramai lagi artis mengikut jejak langkah Johan.

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates