Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Sunday, 12 January 2014

GAYA KURANG AJAR BUDAK SEKOLAH SEKARANG
Sekolah baru sahaja dibuka tapi macam-macam cerita tak enak berkaitan moral generasi sekarang dah mula kelihatan

Selepas kes ‘pelajar punk’ toreh muka cikgu, kini tersebar pula gambar seorang pelajar perempuan yang masih memakai uniform sekolah menunjukkan perangai kurang ajar.


Dia dirakam selamba bergambar dalam kelas sambil mengepil sebatang rokok di jari.

Tak cukup dengan itu, diangkat pula kaki sebelah ke atas kerusi gaya gangster sekaligus menyingkap kain biru dipakainya hingga kelihatan parut-parut kudis.

Aduhai, apalah nak jadi dengan anak muda kita zaman sekarang

2 comments:

  1. Disekolah secara amnya murid-murid "diajar" supaya berlakon baik. Pakai baju kurung, pakai tudung, pakai songkok, dsbnya. Adakah murid-murid disuruh untuk berfikir dan mengamati makna sebenar beriman? Mana mungkin dapat dilakukan jika guru-guru dan ibu bapa sendiri kurang faham maksud sebenar jadi orang beriman! Jadilah murid-murid terhasil dari lakonan dan budaya ikutan! Nampak seperti beragama tetapi tiada isi . agama sebenar! Sememangnya ramai orang Melayu Islam dilanda dilemma "tiada substance" dalam banyak hal!. Allah suruh orang Islam berfikir. Orang hanya boleh berfikir kalau mereka mampu menilai, orang boleh menilai melalui banyak pembacaan! Mana mungkin murid-murid ng membaca, kalau mereka isi masa hanya untuk facebook dan bertwitter, instagram dan sebagainya! Jadi kitab murid-murid Melayu Islam sekarang adalah kitab bergosip dan fitnah memfitnah! Lebih terukkan keadaan bila mereka ingat mereka adalah generasi hebat yang akan memungkin keadaan negara masa depan! Memang anak muda sekarang hampeh tiada substance!

    ReplyDelete
  2. Comel budak ni..geram je aku tengok..bil air dah lama tertunggak ni

    ReplyDelete

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates