Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Tuesday, 21 January 2014

PERMUSUHAN ANTARA AGAMA MAKIN TEGANG DI AFRIKA LAGI BUNUH DAN MAKAN MANUSIA
Gambar yang sungguh mengerikan menunjukkan seorang lelaki Afrika yang dikenali sebagai "Mad Dog" memakan daging lelaki Islam yang dibunuh dengan kejam.

Nama sebenar 'Mad Dog', Oundja Maglore telah memotong sebahagian daging dari tubuh mayat lelaki Islam itu yang diseret dan dibakar di bulatan jalan Ibu Negara Republik Afrika Tengah. Tidak cukup dengan itu, dia memamah daging tersebut sambil menjilat pisaunya yang penuh dengan darah lelaki terbabit.


Mad Dog bertindak demikian kerana janjinya yang mahu membalas dendam atas pembunuhan isterinya yang sedang hamil, kakak ipar dan anaknya.

Lelaki Islam yang malang itu diekori ketika menaiki bas. Seramai 20 lelaki Kristian memaksa pemandu bas berhenti dan menarik lelaki itu dan kemudiannya dibunuh dengan kejam.
Menurut The Associated Press, kumpulan itu bertindak sedemikian untuk membalas dendam atas pembunuhan seorang pemandu teksi yang berlaku sehari lebih awal


Permusuhan antara agama di negara itu semakin berlarutan sejak bulan lalu apabila Presiden Michel Djotodia, muslim pertama memerintah di negara yang mempunyai majoriti penduduk Kristian meletak jawatan.

P/s: Puak-puak negro ni tak pernah maju dari segala sudut.Mereka suka dan bahagia hidup seperti zaman batu.Tak kira la berapa ratus tahun akan datang sekali pun.

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates