Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Tuesday, 4 March 2014

AL-FATIHAH-ANGGOTA POLIS MAUT DITETAK WARGA ASING
Dua anggota polis unit peronda diserang oleh lima suspek lelaki dipercayai warga Indonesia. Kejadian berlaku di Lorong Yusuf Shahbuddin 44D, Taman Sentosa Klang Selangor lebih kurang jam 4 pagi tadi.

Dalam kejadian itu, dua suspek telah ditembak mati dan seorang anggota polis maut ketika dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR). Anggota polis yang meninggal dunia dikenali sebagai Kpl. Raja Aizam bin Raja Mohd, 53 tahun manakala Kpl Mohd Aidil bin Mustafa, 29, cedera di bahagian muka dan kepala.


Menurut sumber, semasa kejadian, dua anggota polis tersebut melakukan rondaan dan terserempak dengan lima lelaki disyaki warga Indonesia. Anggota polis telah membuat pemeriksaan dan berlaku pergelutan.Dalam pergelutan itu, pistol milik Kpl Raja Aizam telah dirampas dan suspek telah cuba menembak Kpl Aidil tetapi tidak meletup. Kpl Aidil berjaya merampas senjata milik Kpl Raja Aizam dan telah berjaya menembak suspek.

Kpl Mohd Aidil masih di rawat di HTAR Klang.

Al-fatihah untuk anggota polis yang gugur demi keamanan negara.

Berita seperti ini pastinya tidak akan disiarkan dengan telusnya di negara jiran kita. Bagi mereka, Malaysia yang bersalah dalam hal ini. Seperti kes yang berlaku minggu lalu dimana 2 kanak-kanak maut dikelar amah Indonesia, Kerajaan Indonesia juga menggatakan wujudnya unsur-unsur keraguan kononnya amah tersebut hidup tertekan dibawah majikannya.

Begitu mudah sekali kesimpulan dibuat oleh kerajaan negara 'inflasi' itu.

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates