Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Saturday, 10 May 2014

MCA TIDAK BERTANDING DI BUKIT GELUGOR? INI JAWAPAN DATO ZAINAL
Kenyataan Media
YBhg Dato ' Zainal Abidin Osman
Ketua Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang
Sabtu, 10 Mei 2014

Keputusan MCA Untuk Tidak Bertanding di Pilihanraya Kecil Parlimen P51 Bukit Gelugor

1. UMNO Pulau Pinang menerima keputusan MCA untuk tidak meletakkan calon bertanding mewakili Barisan Nasional di PRK Bukit Gelugor.

2. UMNO Pulau Pinang berpandangan adalah prerogatif MCA untuk memutuskan mengenai kerusi Bukit Gelugor. UMNO sedia menyokong sebarang keputusan parti-parti rakan dalam BN, samada bertanding atau tidak kerana kerusi Bukit Gelugor diperuntukkan kepada MCA.

3.UMNO Pulau Pinang yakin dan percaya kepimpinan MCA telah mengkaji segala aspek dengan teliti sebelum membuat keputusan untuk tidak bertanding di PRK Bukit Gelugor.

4 . UMNO Pulau Pinang melalui 24 buah cawangan UMNO di Bahagian Bukit Gelugor telah pun menubuhkan jentera pilihanraya masing-masing untuk meraih sokongan hampir 12 ribu orang pengundi Melayu (14% daripada jumlah pemilih berdaftar) di Bukit Gelugor apabila berlaku kekosongan kerusi ini. UMNO telah bersedia untuk menghadapi PRK ini dan yakin majoriti pengundi kaum Melayu akan terus bersama dan menyokong BN.

5. UMNO Pulau Pinang yakin MCA boleh memberi tumpuan kepada proses transformasi dalaman parti yang dilancarkan oleh Presiden MCA. MCA ada masa lebih 3 tahun untuk terus bekerja bagi mengembalikan sokongan rakyat kepada MCA.

6. UMNO Pulau Pinang percaya MCA tidak mengabaikan atau "deserted" penyokong mereka di Bkt Gelugor dengan tidak bertanding. Kepimpinan MCA sudah berjanji akan meneruskan khidmat kepada masyarakat di Bukit Gelugor.

7. UMNO Pulau Pinang berharap PRK P 51 Bukit Gelugor akan berjalan dengan baik dan teratur dan pengundi - pengundi akan menggunakan kebijaksanaan masing-masing dalam memilih Ahli Parlimen mereka sejajar dengan proses demokrasi yg luhur.

Terima kasih.

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates