Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Monday, 18 November 2013

VIRAL-MISTERI VILLA NABILA BETUL KINI HANYA JADI PEMBOHONGAN

Gambar Nabila semasa kecil

Menurut sumber, Expedia telah menyenaraikan kawasan ini sebagai top 5 tempat berhantu di negara ini. Beberapa keping gambar terkini bolah diperhatikan di bawah selepas cerita. Gambar itu baru sahaja dirakam oleh pihak The Star. Jadi mari lihat cerita mengenai Villa Nabila ini.


Petikan dari Facebook Misteri Villa Nabila :

Rasanya dah ramai yang tahu akan cerita ini, villa yang dikatakan menyeramkan di Johor Bahru, berhampiran dengan Danga Bay.. memang banyak kisah misteri tentang rumah ini Sebenarnya banyak kisah yang diceritakan orang mengenai kejadian di rumah ini, tetapi tak dapat nak dipastikan kesahihannya..antaranya

Versi 1 – Terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah meninggal dunia, lalu tinggallah anak diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi dibunuh oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut. Kisah ni paling lemah untuk kita percaya sebab tak dinyatakan atas sebab apa Nabila dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya.

Versi 2 – Nabila mempunyai sebuah keluarga yang sangat kaya. Satu hari, banglonya dirompak dan semuanya dibunuh kejam. Banglo tersebut dibiarkan tanpa penghuni hingga tumbuh semak-samun. .

Versi 3 – Keluarga Nabila telah dirompak. Nabila dirogol lalu dibunuh dengan kejam, kemudian mayatnya ditanam di dalam dinding rumah tersebut.

Versi 4 – Keluarga Nabila adalah keluarga yang bahagia pada asalnya. Tapi pada satu hari bapa Nabila mengamuk lalu menembak semua penghuni yang ada dalam rumah tersebut sebelum membunuh dirinya sendiri.

Versi 5 – Villa ni sebenarnya dinamakan Christine Palace sempena nama isteri seorang ahli perniagaan dari Barat. Dikatakan sebelum membina villa tersebut, si suami berjanji untuk bagikan tanah tersebut dengan 6 orang adik-beradiknya yang berada di negara asalnya. Tapi bila si suami dah dapat tanah tu, dia mungkir janji lalu mengundang kemarahan adik-beradiknya yang lain. Kemudian, adik-beradiknya yang berasa marah mengutuskan dua orang sebagai wakil untuk berurusan dengan si suami tersebut. Entah apa yang berlaku, dua orang wakil tersebut berang lalu mengugut si suami untuk membahagikan tanah tersebut kepada yang lain selepas membunuh anaknya. Si suami tetap berkeras, lalu dua orang samseng tersebut membunuh isterinya pula namun si suami tetap dengan sifat tamaknya. Akhir sekali, si suami juga dibunuh. Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sehingga 70 tahun lebih kurang.

Berdasarkan versi ke-5 ni adalah juga logiknya sikit. Menurut orang yang pernah ke jalan Strait View di mana lokasi villa ni berada, terdapat pintu gerbang yang tertulis Christine Palace yang terletak di kaki bukit tersebut. Menurut cerita seorang lagi ahli forum Cari, maknya pernah bagitau yang villa tu dah ada kat situ sejak tahun 60-an lagi. Villa tu sangatlah cantik pada masa tu. Kemudian sekitar tahun 80-an villa tersebut jadi tempat yang happening yang sering dikunjungi ramai orang berada termasuklah mat-mat salleh. Kemudian sekitar tahun 90-an villa tersebut mula kosong. Start dari situlah mulanya kisah-kisah misteri yang diceritakan orang dari mulut ke mulut. Biasalah, bila dah cerita tu mesti ada orang yang akan tambah gula sikit, garam sikit nak bagi cerita lagi best. Itu yang jadi macam-macam versi sekarang ni.

Versi 6 – Versi terakhir ni adalah versi yang boleh diterima akal. Menurut cerita, dahulunya villa tersebut dimiliki oleh seorang Dato’ berbangsa Cina. Tapi atas sebab-sebab tertentu status Dato’ beliau dilucutkan, kemudian dia tidak lagi menetap di villa tersebut. Villa tersebut hanyalah dijadikan sebagai tempat untuk bercuti atau beristirahat bersama keluarganya. Atas sebab tertentu juga dia sekeluarga tidak lagi menghiraukan villa tersebut.


Semua cerita diatas adalah cerita yang ditokok tambah.semuanya tak sama.Menurut sumber Pihak Pdrm cerita diatas langsung tidak sahih seperti mana didakwa sebelum ini ada pihak yang mendakwa seorang pelajar berumur 16 tahun hilang didalam villa nabila.

Apapun villa ini ada punya misteri yang sendiri tetapi bukan apa yang diceritakan yang sudah ditokok tambah.

Gambar sekitar Villa Nabila yang penuh dengan cerita misteri dunia.
3 comments:

 1. villa yg ditinggalkan memang menyeramkan....tapi banyak sgt versi ceritanya yang mana satu nak dipercaya...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kebanyakkan sudah padam yg sebar tokok tambah cerita. :) tq paridah krn sudi komen

   Delete
 2. Villa mmg nampak menyeramkan tgok foto pun dah terasa mcm ada je..tapi semua tu rasa tak kot sbb semua tu dtg dari jin dan syaitan...yang suka mengusik org org yang lemah ..so bykkan membaca ayat Al-Quran

  ReplyDelete

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates