Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Tuesday, 11 February 2014

(GAMBAR) VIKTORIA PAULSEN WARGA GERMAN MAUT TERJATUH GAUNG
KUNDASANG - Seorang pelancong wanita warga Jerman maut apabila terjatuh 30 meter dari puncak Gunung Kinabalu ketika merakam gambar matahari terbit di puncak gunung.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi, mangsa Viktoria Paulsen, 22, dipercayai tergelincir sebelum terjatuh ke dalam gaung.Pengurus Taman-Taman Sabah (Penguatkuasaan dan Perlindungan), Thomas Yussop berkata, usaha kini untuk membawa mangsa turun ke pintu Timpohon (titik permulaan bagi pendaki).

“Mangsa dipercayai mengambil gambar dari puncak Gunung Kinbalu pada ketinggian 4,095 daari paras laut dan tergelincir lalu terjatuh,” katanya ketika dihubungi, semalam.

2 comments:

 1. Kemaskini: Mangsa terjatuh apabila tidak mengendahkan arahan pemandu pelancong agar tidak melepasi palang keselamatan.

  Ketua Polis Daerah Ranau DSP Abdul Rahman Kassim berkata Ibu Pejabat Polis Diraja Bukit Aman telah memaklumkan kepada pihak kedutaan Jerman di Kuala Lumpur untuk pengurusan mayat itu.

  Pada jam 11 malam semalam, waktu Malaysia, Victoria Poulsen (wajah di atas) melalui laman sosial Facebook menafikan beliau terjatuh dari puncak Gunung Kinabalu.

  Mangsa sebenar yang terjatuh adalah Viktoria Paulsen (no. passport: C2911615P) yang menuntut di Universiti Xiamen, China.

  ReplyDelete
 2. Gambar di atas bukan gambar mangsa..

  ReplyDelete

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates