Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Wednesday, 14 May 2014

MANIFESTO PARTI CINTA MALAYSIA DI BUKIT GELUGOR ADALAH DILUAR KEMAMPUAN KERAJAAN NEGERI P.PINANG @Huan2bg @huan2u @tunfaisal @drnovandri @prkbukitgelugor


"Bersama Kita Majukan Pulau pinang Kehadapan"

Pulau Pinang telah menikmati banyak kebebasan,keamanan dan pembangunan,tetapi masih terdapat banyak cabaran dihadapan kita.Sejak Pakatan mengambil alih pelbagai masalah berlaku seperti seperti kesesakkan lalu lintas yang semakin teruk,kekurangan perumahan kos rendah,kenaikan tarif air sebanyak tiga kali ganda dalam satu tahun,penjualan tanah kerajaan negeri,pencemaran air dan lain-lain sehingga kualiti hidup kita semakin teruk.Sebagai anak watan Pulau Pinang yang dilahir,dibesarkan dan mendapat pendidikan di Pulau Pinang,Saya berharap dapat berkhidmat untuk rakyat Pulau Pinang dan pengundi di Bukit Gelugor dalam pelbagai peranan.Berikut adalah manifesto saya.

MEMBASMI DAN MELAWAN RASUAH DALAM BARISAN NASIONAL DAN PAKATAN RAKYAT

Sebagai calon bebas parti politik bukan partisan ,Saya berjanji akan memperhebatkan usaha memerangi rasuah dalam BN dan PR dalam sektor-sektor awam dan swasta melalui undang-undang yang ketat menyekat para pegawai awam serta keluarga mereka daripada melakukan perniagaan secara langsung atau tidak langsung.

PERANG TERHADAP JENAYAH DAN MASALAH SOSIAL

Saya akan bekerjasama rapat dengan polis,Rukun Tetangga,RELA PPS,CP,PKS dan agensi-agensi lain dalam memerangi jenayah utama terutama di Kawasan Parlimen Bukit Gelugor.Dans akan diperolehi untuk meningkatkan kemahiran dan peralatan Rukun Tetangga,RELA,PPS,CP dan PKS.

MEMBUKA TIGA PUSAT KHIDMAT DI BUKIT GELUGOR (SERI DELIMA,AIR ITAM DAN PAYA TERUBONG)

Untuk memenuhi amanah dan kepercayaan pengundi pada diri saya,jika dipilih,saya akan menubuhkan tiga pusat khidmat prihatin untuk berkhidmat kepada penduduk Bukit Gelugor.Pusat-pusat ini akan dikendalikan oleh kakitangan terlatih yang akan menjaga keperluan,masalah dan kebimbangan anda.Isu-isu ini akan dikemukakan kepada saya.Selepas itu,saya akan mengarahkan mereka untuk mengambil tindakan selanjutnya.Saya juga akan melobi bagi lebih banyak dana untuk menaik taraf taman awam/dewan masyarakat dan akan merancang mesyuarat/acara tetap untuk meningkatkan perpaduan sosial.MEMASTIKAN PENDUDUK PULAU PINANG MENIKMATI KUALITI HIDUP YANG BAIK DAN PEMBANGUNAN YANG MAMPAN

Saya akan menekankan pendedahan penuh Pelan Struktur Pulau Pinang dan bagaimana kerajaan negeri bercadang untuk menjadikan Pulau Pinang sebagai destinasi antarabangsa,bandaraya pintar dan sesuai didiami menerusi dasar utamakan rakyat agar rakyat Pulau Pinang menikmati kualiti kehidupan yang bermutu.

MENYELESAIKAN MASALAH KESESAKKAN LALU LINTAS MELALUI PELAN INDUK PENGANGKUTAN YANG BERKESAN.

Saya akan berusaha ke arah menyelesaikan isu-isu kesesakan lalu lintas dikawasan Parlimen Bukit Gelugor supaya kita tidak lagi perlu membuang masa dalam kesesakan lalu lintas.

MENINGKATKAN DAN MENAIK TARAF RUMAH PANGSA ,PASAR DAN KEMUDAHAN AWAM.

Saya akan mencaridana untuk menaik taraf dan pasar di kawasan Bukit Gelugor yang mana ada yang berada dalam keadaan yang sangat buruk.Saya akan bekerjasama rapat dengan Persatuan Penduduk dan jawatankuasa lain yang berkaitan.

AUDIT TANAH KERAJAAN NEGERI

Semenjak Pakatan Rakyat mengambil alih Pulau Pinang,banyak tanah kerajaan negeri yang telah dijual.Saya akan melaksanakan audit yang menyeluruh berkenaan tanah kerajaan untuk memastikan rakyat Pulau Pinang sedar tentang aset negeri dan mendedahkan segala maklumat yang diperlukan untuk ketelusan maksimum.

PASTIKAN PENGUATKUASAAN KETAT DASAR PEMBANGUNAN DENGAN HUKUMAN LEBIH BERAT

Untuk menghentikan pembangunan cerun bukit berleluasa atau projek-projek yang memberi kesan warisan kehidupan dan alam sekitar Pulau Pinang termasuk kehidupan marin dan pencemaran laut/sungai,saya akan memastikan penguatkuasaan yang ketat undang-undang melalui hukuman yang berat.

Saya akan mengambil tindakan untuk memberi nafas baru kepada sungai yang tercemar di Pulau Pinang dan mencegah pencemaran berlebihan terhadap pantai dan laut kita.

PERMOHONAN UNTUK DANA PERSEKUTUAN DARIPADA PELBAGAI KEMENTERIAN

Jika dipilih sebagai Ahli Parlimen Bukit Gelugor ,Saya berjanji akan berrhubung dengan agensi persekutuan untuk membawa masuk lebih banyak dana untuk membangunkan Pulau Pinang ,Khususnya kepada kawasan Bukit Gelugor.

Saya tidak akan menjadi seperti LIM GUAN ENG yang sering menggunakan alasan kekurangan pembiayaan sebagai alasan untuk tidak melaksanakan dasar tetapi boleh mengimplementasikan gaji yang tinggi untuk Ahli Majlis dan Ahli Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang.

LOBI UNTUK MEMBINA RUMAH KOS RENDAH

Saya akan melobi dan cuba untuk melaksanakan lebih banyak projek-projek perumahan kos rendah di Pulau Pinang (terutamanya di kawasan Bukit Gelugor) pada harga RM75,000 untuk unit-unit baru.

Pada masa kini Pemaju yang tidak bertanggungjawab telah menambah kos berlebihan ke atas rumah kos rendah sehingga harga akhir yang dibayar mencecah sehingga RM180,000 mengakibatkan beban yang sangat berat kepada golongan miskin untuk memiliki rumah kos rendah.

P/S : Bagi aku Manifesto ini sangat lengkap ia sangat gergasi untuk dibandingkan dengan parti DAP yang manifestonya merujuk kepada kerajaan negeri sahaja berbanding calon Parti Cinta Malaysia yang berupaya hingga ke kerajaan pusat.Bagi aku lagi penduduk Bukit Gelugor harus buat pilihan yang cerdik untuk memilih kepimpinan yang mampu membuat rumah kos rendah.Kalau mampu kaya raya tu pilih saja DAP jika impikan rumah sendiri yang mampu beli rumah dengan kadar gaji rm1200 sebulan pilih saja Parti Cinta Malaysia.Ram karpal bukan nak ambil hal yang ampa mampu beli rumah atau tak.Di KL pun rumah dia berjuta ringgit.Harap jadi cerdik kali ni.

2 comments:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete
 2. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
  Baca selanjutnya...


  Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...  Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

 

Sample text

Sample Text

Sample Text


 
Blogger Templates